Bezzera

Bezzera Strega Special Edition

Product omschrijving

Voortbouwend op het succes van de Bezzera Strega espressomachine hebben wij een Special Edition ontwikkeld.

Specificaties

Lees alles over de afmetingen en andere specificaties.

Prijs

vanaf: €1.749,00

Handhevel espressomachine Bezzera Strega Special Edition

Bezzera Strega Special Edition, tuned by CasaBarista

Voortbouwend op het succes van de Bezzera Strega espressomachine hebben wij een Special Edition ontwikkeld. Een klassieke handhevel espressomachine mét vastwater aansluiting, schakelaar voor de pomp & cool touch stoomwand. Het unieke aan deze Bezzera Strega is dat de pomp extern bedienbaar is voor de barista. Je bepaalt zelf of je koffie zet volgens de klassieke lever methode: geheel zonder pomp (geruisloos!). Of dat je de pomp (deels) laat werken tijdens de pre-infusie, het voorwellen van de koffie. Deze flexibiliteit is uniek. Hiermee bieden wij de Bezzera Strega Special Edition als “best of both worlds” espressomachine. Met de voordelen van de professionele lever/handhevel zetmethode gecombineerd met de laatste innovatieve technologie op het gebied van temperatuurbeheersing. Bovendien hebben wij de machine uitgerust met luxe cool touch stoomwand. De Bezzera Strega is een échte Italiaanse espressomachine voor de koffieliefhebber, geproduceerd door de uitvinder van de espresso. Met perfecte prestaties door de lever/handhevel zetgroep die afkomstig is uit de professionele horecaserie van Bezzera espressomachines. Maar nu beschikbaar voor de thuisbarista! Fraai compact gebouwd in volledig gepolijst RVS en chroom.

Special Edition features

De Strega Special Edition is uitgerust met vastwater aansluiting en beveiligde elektromagnetische klep. Hierdoor is het mogelijk een volledig klassieke handhevel extractie uit te voeren. Zonder pomp kan de machine door de waterleidingdruk en handhevelveer volledig functioneren. Geheel geruisloos én met een lagedruk pre-infusie van de waterleiding. Op de aanwezige pomp in de Strega heb je de beschikking over een aan/uit schakelaar. Deze is extern onder de machine bevestigd, zodat je die handig kan bedienen. Het biedt de mogelijkheid om met de pomp een progressieve pre-infusie te laten uitvoeren – nét zolang jij dat wilt. Het levert de barista een optimale flexibiliteit om de beste smaak en het ultieme espresso-shot te bereiden.

Unieke professionele Bezzera zetgroep

Bezzera heeft als uitvinder van de espresso al jaren een fraaie horecaserie met lever/handhevel espressomachines. Deze professionele zetgroep is toegepast in de Bezzera Strega in een fraaie compacte behuizing. Zodat de topprestaties van professionele espresso nu ook voor thuis beschikbaar zijn. Maar Bezzera heeft bovendien iets unieks aan de lever zetgroep ontwikkeld: een eigen verwarmingselement. Het doel van deze innovatieve zetgroep: optimale temperatuurstabiliteit. Dit is immers essentieel voor de perfecte koffie extractie. Het verwarmingselement verwarmt direct de koffie zetgroep en houdt het op een zeer stabiel niveau. Hierdoor is enerzijds de koffie zetgroep snel op temperatuur en gereed om koffie te zetten. Anderzijds heeft de koffie zetgroep tijdens het gebruik een zeer stabiele temperatuur.

Klassieke lever/handhevel koffiezetmethode

De klassieke lever/handhevel techniek staat bij Barista’s al lang bekend om de unieke voordelen. Koffiezetten gebeurt zonder pompdruk maar met de veerkracht van de lever. Dit biedt een perfect drukverloop in de zetgroep waarbij de druk op de koffie langzaam wordt opgebouwd, dan 9 Bar druk bereikt en aan het einde van het espressoshot weer afbouwt in druk. Hiernaast is er optimale pre-infusie (voorwellen) van de koffiemaling, omdat het warme water langzaam op de koffie loopt voordat de extractie start. Bovendien kan je handmatig deze pre-infusie volledig regelen. Door het vasthouden van de lever bepaal jezelf de optimale pre-infusie tijd.

Klassieke Manometer voor boilerdruk

Op de Bezzera Strega is een klassieke manometer geplaatst. Dit is een handig hulpmiddel voor de Barista. De manometer geeft de druk weer van de koffieboiler, ideaal tussen de 1,0 – 1,2 Bar. Dit geeft aan wanneer de espressomachine klaar is voor gebruik.

Italiaans Design espressomachine

Eerlijk is eerlijk: het oog wil ook wat. De voorzijde van de Bezzera Strega wordt gesierd door de verchroomde klassieke zetgroep. Hiernaast is de espressomachine volledig afgewerkt in gepolijst RVS van robuuste ANSI 304 kwaliteit. Dit levert een fraai Italiaans design en de Bezzera Strega is een aanwinst in elk interieur.

Cool touch Stoompijp & Kokend Watertap

Bezzera heeft nog een paar handige extra’s toegevoegd. De cool touch stoompijp en watertap worden bediend met het “push & go” principe. Door de hendels naar boven te duwen krijg je direct 100% power. En om te stoppen duw je de hendel weer omlaag. Dit voorkomt gedraai aan kranen en dat bv het melkstomen te lang duurt. Een ander voordeel is dat de espressomachine is uitgerust met een volwaardige koperen boiler van 2 liter. Dit garandeert flinke stoompower voor perfect melkschuim. Heerlijk voor de cappuccino, latte macchiatto, caffè macchiatto, koffie verkeerd of warme chocomelk. De watertap levert direct kokend water: handig voor een kopje thee of bouillon. Eigenlijk is de Bezzera Strega espressomachine een complete warme dranken apparaat.

Laagwater Beveiliging in Espressomachine

Bezzera heeft ook aan veiligheid gedacht. In de espressomachine zit een laagwater beveiliging. De Bezzera Strega espressomachine schakelt automatisch uit als het niveau in het waterreservoir te laag is. Dit voorkomt dat het apparaat droogkookt en defect raakt. Door het reservoir bij te vullen met water, start de Bezzera weer.

Koffiekopjes Verwarmer

Bovenop de Bezzera Strega is een koffiekopjes plateau die indirect verwarmd wordt door de koffieboiler in de espressomachine. Een flinke ruimte om diverse koffiekopjes voor koffie, cappuccino en espresso te zetten. Voorverwarmd keramiek is essentieel voor versgezette koffie. Het waterreservoir van de Bezzera espressomachine is handig achter het koffiekopjes plateau geplaatst. Je kunt de koffiekopjes dus laten staan als je water bijvult.

Barista Espresso Handleiding

CasaBarista kent de matige gebruiksaanwijzingen van espresso fabrikanten. Daar hebben we iets aan gedaan! Onze klanten krijgen een speciale Nederlandstalige Barista handleiding voor de Bezzera Strega. Met uitgebreide uitleg over de espressomachine, de functies, het koffiezetten en stomen van melk met praktische Barista tips. Inclusief onderhoudsplan om de Bezzera espressomachine in topconditie te houden.

2 Jaar Garantie op Espressomachines

De Bezzera Strega heeft 2 jaar garantie. CasaBarista beschikt over een eigen technische servicedienst, zodat je snel en deskundig wordt geholpen. Onze klanten kunnen ook kiezen voor de Premium Garantie Service bij aanschaf van een espressomachine. Bij een mogelijk defect verzorgen wij de “Pick-up, Replace & Return” van de espressomachine tijdens de garantieperiode. Handig, want je kunt thuis blijven en krijgt een vervangende professionele espressomachine tijdens de reparatie. Zo zit je nooit zonder heerlijke koffie.

Meegeleverde Accessoires

 • Verchroomde portafilter met 2-uitlopen
 • Filterbakje 2 kopjes koffie
 • Blindfilter voor reiniging koffie zetgroep
 • Kunststof tamper & maatlepel voor gemalen koffie

Handige Extra’s voor Espressomachines

Bij aanschaf van een espresomachine is het handig om direct aan de slag te kunnen en de Bezzera Strega espressomachine goed te kunnen onderhouden. Wat zijn bijvoorbeeld extra koffie accessoires voor de Bezzera?

 • Wij adviseren bij een vastwater aansluiting het gebruik van een automatisch waterfilter voor ontkalking en reiniging van het water.
 • Barista tools zoals een stalen tamper, RVS melkkan, uitkloplade voor de koffie “puck”

Specificaties Bezzera Strega

 • Afmetingen: 33cm B, 45cm D, 71cm H
 • 2 liter koperen koffieboiler
 • 1400 Watt verwarmingselement
 • 9 Bar idrocompresso druk
 • Vastwater aansluiting (4 liter waterreservoir blijft intact)
 • Gewicht 30 kg
 • 230 Volt

Strega Special Edition

Dit model bekijken

2 Jaar Garantie op Espressomachines

De Expobar Brewtus IV heeft 2 jaar garantie. CasaBarista beschikt over een eigen technische servicedienst, zodat je snel en deskundig wordt geholpen. Onze klanten kunnen ook kiezen voor de Premium Garantie Service bij aanschaf van de Expobar Brewtus IV espressomachine. Bij een mogelijk defect verzorgen wij de "Pick-up, Replace & Return" van de espressomachine tijdens de garantieperiode. Handig, want je kunt thuis blijven en krijgt een vervangende professionele espressomachine tijdens de reparatie. Zo zit je nooit zonder heerlijke koffie.

Services

Je bent van harte welkom bij onze espresso servicedienst. CasaBarista is gespecialiseerd in reparatie en onderhoud van piston espressomachines. Wij servicen geen volautomatische espresso apparatuur. Voor reparatie van uw espresso apparatuur onder garantie: neem aub rechtstreeks contact op met de Barista shop van aankoop.

Demonstratie, Advies & Aankoop

Bij CasaBarista krijg je persoonlijk advies van een professionele Barista. Onder het genot van handbereide koffiesoorten leer je alles over de apparatuur & Italiaanse koffiebereiding. Je bent van harte welkom bij onze Barista shops in: Amsterdam, Den Haag, Arnhem, Amersfoort, Groningen, Den Bosch, Eindhoven, Breda, Antwerpen (B). Of laat een bestelling gemakkelijk thuisbezorgen via onze webshop

Barista Espresso Handleiding

CasaBarista kent de matige gebruiksaanwijzingen van fabrikanten. Daar hebben we iets aan gedaan! Onze klanten krijgen een speciale Nederlandstalige Barista handleiding voor de Expobar Brewtus IV. Met uitgebreide uitleg over de espressomachine, de functies, het koffiezetten en stomen van melk met praktische Barista tips. Inclusief onderhoudsplan om de Expobar Brewtus IV espressomachine in topconditie te houden.

CasaBarista in je eigen regio

Fabrikant Bezzera

Het was Luigi Bezzera die in 1901 de eerste espressomachine ontwikkelde. Hij bedacht de manier om uit zeer fijne koffiemaling onder hoge druk een smaakvolle en krachtige koffie te zetten. Op de Internationele Beurs van 1906 in Milaan was de eerste automatische espressomachine van Bezzera een doorslaand succes. De Italiaanse espresso traditie was geboren! Bezzera is sindsdien de oudste en één van de toonaangevende producenten van topklasse espresso apparatuur. Met oog voor innovatie, vakmanschap en fraaie afwerking. In het fraaie logo van Bezzera komt het stadswapen van Milaan met de slang terug. Meer over Bezzera

Bezoek onze webshop

Bekijk dit product op CasaBarista.nl in de webshop!